Voor de aanleg van uw tuin of buitenruimte van uw bedrijf is een verscheidenheid aan materieel nodig. Hoveniersbedrijf Steengoed! voor buiten heeft alle benodigde machines en materialen in huis, zoals een minikraan, shovel, (zit)grasmaaiers en een tegelzuiger. Omdat wij niet bij andere bedrijven hoeven aan te kloppen voor deze machines, kunnen wij snel efficiënt en concurrerend te werk gaan.

Sierbestrating | Superieure kwaliteit

Een sierlijk paadje door de tuin, een chique terras of een strakke oprit? Steengoed! is gespecialiseerd in het aanbrengen van sierbestratingen. Wij hebben diverse trilplaten en zaagtafels en ons personeel is bovendien goed opgeleid. Niet voor niets kunnen wij voor een superieure kwaliteit zorgen. Nieuwsgierig wat onze stratenmakers met uw tuin allemaal kunnen? Wij adviseren u graag…

Houtwerk | Door vakmensen aangelegd

Hout is een product wat veel wordt gebruikt in een tuin. Een vlonder, veranda, tuinhuis, ombouw van een spa of maatwerk (tuin)meubelen? Onze ervaren timmerlieden draaien hun hand er niet voor om. De mogelijkheden van houtgebruik in een tuin zijn legio, maar ook de keuze in hout is divers. Veelal wordt er gebruik gemaakt van FSC-gekeurd hardhout als Bankirai, Massaranduba of Azobé. Wij gebruiken niet alleen tropisch hardhout, maar ook inlands hardhout als Eiken, Kastanje en Robinia.

Wij blijven ons continue richten op nieuwe producten en alternatieven, want ondanks de keurmerken wordt het hardhout schaarser en dus duurder. Sinds kort werken wij dus ook met de nieuwe houttrend voor buiten: duurzaam en ecologisch composiet bamboo!

Waterelementen | Altijd leven in de tuin

Water brengt leven in de tuin. Het zorgt voor beweging en trekt vogels aan. Wilt u een mooie spiegelvijver met fonteinen, of liever een natuurlijke zwemvijver met planten die zorgen voor een biologisch evenwicht? Vraag naar de mogelijkheden! Ook een fraaie brede waterstraal uit een strakke muur, of een ander klein waterelement doet uw tuin leven. Wij hebben jaren ervaring op het gebied van waterpartijen/systemen en adviseren u graag.

Hekwerk | Strak & degelijk

Er zijn verschillende soorten hekwerk om uw terrein af te bakenen. De keuze van wat u kiest hangt vaak samen met de doelen die u wilt realiseren. Zo kan het zijn dat uw zicht richt op het beschermen van uw pand tegen inbraak. Als u daarbij niet zoveel om het uiterlijk van het hekwerk geeft, kiest men vaak voor een spijlhekwerk. Vaak is dit het geval bij kantoorpanden op een bedrijfsterrein.

Vindt u het uiterlijk wel belangrijk, kijk dan naar een zgn. sierhekwerk. Deze is ook van staal, maar mooier vormgegeven. Sierhekwerken zijn ervoor gemaakt om zo min mogelijk op te vallen en tegelijkertijd wél het perceel af te scheiden en inbraak te voorkomen. Wij hebben veel ervaring met dubbele staafmat hekwerk (eventueel met draaipoorten), spijlhekwerken en schuif hekwerken. Vraag naar de mogelijkheden!

Beplanting & Gazon | Sfeervol en kleurrijk

Vier seizoenen lang altijd kunnen genieten van uw tuin, dat wil toch iedereen! De beplanting maakt of kraakt uw tuin. Het is één van de belangrijkste onderdelen en zeer sfeerbepalend. Het plantschema, de keuze van de planten, is echt iets om aan onze tuinontwerper over te laten. Hij houdt namelijk rekening met b.v. bloeitijden, bloeikleur, hoogte van de planten en standplaats.

Een goed gazon geeft de tuin structuur en is een prachtig decor voor bloeiende planten en struiken. Of u nu gaat voor vierkant, rechthoekig of een creatieve vorm gaat. Als het goed gebeurt, heeft u het hele jaar een mooi en groen tapijt. Heeft u geen groene vingers of gewoonweg geen tijd om het te onderhouden? Dan kan kunstgras een oplossing zijn. Het heeft geen onderhoud nodig en geeft direct een groen resultaat!

Tuinverlichting | Langer genieten van uw tuin

Verlichting creëert sfeer in uw tuin. En – misschien nog wel belangrijker – het zorgt ervoor dat u langer van uw tuin kunt genieten. Het is handig om al in een vroeg stadium over verlichting na te denken. Het is immers wel zo fraai als de kabels zijn weggewerkt.

Steengoed! adviseert u onder andere bij de keuze van de verlichtingsproducten. Zo werken wij graag met In-Lite 12-volts verlichting, of WA 24-volts verlichting. Dat is namelijk goedkoper in de aanschaf en het installeren, veiliger in het gebruik (zeker met de kinderen) en het verbruikt veel minder energie dan andere verlichting. Wij denken graag met u mee!

Wat wij nog meer realiseren

  • Beregening
  • Afwatering
  • Tuinhuizen
  • Schuttingen
  • Zwembaden
  • Metselwerk
  • Veranda’s
  • Parkeerplaatsen